Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Kamenov

Страници: [1]
1

      Всеки труд ,в т.ч и адвокатския е възмезден.А помощите се дават безвъзмездно-т.е срещу нищо.Ако считате,че труда на служебните защитници е "нищоправене" то предпочитам това да ми е последния пост тук! Успех в адвокатската реформа!Правете си я без мен.

2
Каква конкуренция нарушават служебните защитници?Аз като служебен с номер 3842 с какво преча на когото и да е ? Желаещият правна помощ я получава не по моя инициатива,а по силата на закона,най-често по член.94 нпк.А кой адвокат ще го представлява вече решава сьответната колегия.Според Вас след като този модел не е правилен обяснете защо всяка година бюджета на НБПП расте,а също така и броя на регистрираните колеги?

3
Не зная защо,но мисленето за обща зависимост между служебните защити и изборите за органи на адвокатурата е погрешно!Изборите се провеждат от делегати в общо събрание,вероятно малка част от тези делегати са вписани в регистъра на НБПП.Служебните защити са част от нашата професия,регистъра както виждат всяка година се попълва с нови колеги.Идеята ви за отделяне на служебните защитници от адвокатурата на мен ми изглежда като чиста дискриминация,защото излиза едва ли не,че сме адвокати 2 ро качество!

4
Ако имат общи проблеми за разрешаване-ДА! Но поне аз нямам впечатление съда да се интересува от проблемите на адвокатурата.

5

    Може да се направи много.Но всичко е въпрос на законодателство.

6
Съдебна реформа / Re: Реформа
« -: Март 22, 2017, 11:26:05 am »

   Разумно е при изготвяне на нов закон за адвокатурата да се приложи най-доброто от законите на държавите-членки в ЕС.

7

  Шуменска колегия и четиримата делегати са действуващи членове на съвета.На никой от останалите колеги не му се ходи в София и за това "по задължение" отиват от съвета.

8

       Да.би било удачно.Сега от името на колегиите отиват делегати.Но дали делегатите изразяват действителната воля на избралите ги,остава под въпрос.Дори и да не е с електронно гласуване считам,че всяка колегия може да осъществи гласуването с бюлетини.Формира се избирателна комисия,която след приключване на изборите съставя протоколите и ги предава ведно с бюлетините във Висш адвокатски съвет.Така изборът ще е реален,а не изкривен.

Страници: [1]